De moderne sportaccommodatie

Het is een vaak terugkerend agendapunt op de beleidsagenda van gemeenten of private sportverenigingen: de modernisering van sportaccommodaties. Een moderne sportaccommodatie is een vrij abstract begrip, maar de bijbehorende faciliteiten liegen er niet om...

Wat is een moderne sportaccommodatie?

Dit blog gaat over hoe Accommodatiehuur.nl de moderne sportaccommodatie ziet in het jaar 2018. Wanneer je zoekt naar 'moderne sportaccommodatie' komen er verschillende opinies van sportbeleidprofessionals naar voren, waaronder het thema gezondheid: gezond eten in alle kantines of het sociale thema: verschillende sporten moeten ondergebracht worden in één gezamenlijke kantine.

Accommodatiehuur gaat in op de technische kant van de moderne sportaccommodatie: deze is gericht op optimaal gemak met behulp van automatisering. Accommodatiehuur.nl heeft hier al grote stappen ingezet, maar toch hebben zij nog grote plannen voor de nabije toekomst, namelijk in 2018.

Wat hebben zij al bereikt in hun streven naar een moderne sportaccommodatie?

Accommodatiehuur.nl heeft al behoorlijke stappen gezet in het streven naar een optimaal technische, moderne sportaccommodatie.

Huurders zelf laten reserveren

Dit is eigenlijk de basis van het reserveringssysteem van Accommodatiehuur.nl. Huurders zijn in staat om via een reserveringssysteem, dat door de verhuurder op de website geplaatst wordt, de beschikbaarheid te zien en zelf een reservering te plaatsen! Vervolgens wordt deze reservering ingepland en verschijnt deze in het overzichtelijke planningssysteem van de beheerder. Vervolgens heeft deze nog de mogelijkheid om reserveringen eventueel af te keuren, zodat het overzichtelijk blijft wie er gebruik maken van jouw sportaccommodatie. Het is zelfs mogelijk om meteen een reeks reserveringen te plaatsen!

Automatische facturatie

De volgende stap na het plaatsen van een reservering is een automatische facturatie via het ingebouwde facturatiesysteem. Wanneer er op praktische wijze een reservering geplaatst is, kan de beheerder geheel geautomatiseerd een factuur sturen naar de huurder. Inclusief de wettelijk vereiste gegevens en bedrijfslogo!

Online betalingen

De laatste stap van het proces is het voldoen van een betaling. De huurder heeft de automatisch opgemaakte factuur ontvangen. Deze factuur beschikt over betaallinks waarmee de huurder met één klik kan betalen via iDEAL of Paypal. Op deze manier is het proces van reserveren en betalen (bijna) volledig geautomatiseerd! Hierdoor is het een zeer gebruiksvriendelijk systeem.

Wat zijn zij op dit moment aan het ontwikkelen?

Ze hebben al weten te bereiken dat Accommodatiehuur het mogelijk maakt om het proces van reserveren te automatiseren voor optimaal gebruiksgemak, maar ze willen nog meer doen om de moderne sportaccommodatie zo geavanceerd mogelijk te maken...

Gekoppelde verlichting

Op dit moment is Accommodatiehuur druk bezig met het realiseren van een koppeling tussen de verlichting van een sportaccommodatie en het planningssysteem. Hierdoor zal er de mogelijkheid ontstaan om de verlichting alleen in te schakelen wanneer er in het planningssysteem een reservering geplaatst is. Goed voor het milieu en kostenbesparend!

Gekoppeld klimaatbeheer

Zoals de verlichting gekoppeld kan worden aan het planningssysteem, is dat in de toekomst ook mogelijk met het klimaatbeheer van een sportaccommodatie. Dit staat nog in de kinderschoenen, maar werkt op dezelfde manier en is tevens milieuvriendelijk en kostenbesparend.

Automatische toegangscontrole

Tot slot zou er idealiter, in de ogen van Accommodatiehuur, een automatische toegangscontrole moeten plaatsvinden. Dit is een extra stap in de richting van een technisch onbemande sportaccommodatie. Denk hierbij aan het ontvangen van een barcode bij het plaatsen van de reservering die je bij de ingang van de sportaccommdatie kan scannen, waarna je vervolgens toegang krijgt tot de accommodatie én de verlichting & verwarming of airco aangaan... Zo kun je op elk moment gebruik maken van de hal, zonder dat hier personeel aanwezig hoeft te zijn! 

Met bovenstaande ontwikkelingen streeft Accommodatiehuur naar een optimaal gebruiksgemak van verhuurbare (onbemande) sportaccommdaties. Houd de website goed in de gaten voor de laatste ontwikkelingen in dit proces!

Reserveringssysteem

Ben je geïnteresseerd in een gepersonaliseerde omgeving van het online reserveringssysteem van Accommodatiehuur.nl. Maak gratis gebruik van alle functies van het systeem of kies uit één van onze uitgebreide pakketten.

Reserveringssysteem demo